4.6.2018

​Puuskainen tuuli katkoo sähköjä 4.-5.6.

Tiedote päivitetty 5.6. kello 8.30  

Puuskaisen tuulen aiheuttamat sähkökatkot jatkuvat edelleen. Tuuliennusteen mukaisesti Energiaverkkojen toimialueella saattaa ilmetä lisää yksittäisiä sähkökatkoja vielä ainakin tiistain 5.6. aikana. Parhaillaan katkoja on Lemin, Lappeenrannan ja Savitaipaleen eri alueilla. Vikoja korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee ja sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian.
 
Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa myös häiriötilanteet -sivustoltamme.
 
Sivustolla on myös ohjeet sähkön häiriötekstiviestien tilaamiseen joko matkapuhelimeen tai sähköpostiin online-palvelumme MinunEnergian kautta.
 
Tarvittaessa Energia tiedottaa katkotilanteesta lisää myöhemmin.
 

Pienjänniteviasta tai puusta sähkölinjalla pyydetään soittamaan vikailmoitusnumeroon

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että pienjänniteviat eivät näy sähkön häiriökartallamme eikä kaikista yksittäisistä vioista saada tietoa automaattisesti käyttökeskukseen. Mikäli asiakkaamme on ilman sähköä eikä katkoa näy häiriökartallamme, on asiakkaan hyvä ilmoittaa sähköttömyydestä vikailmoitusnumeroomme 020 690 401 (mpm/pvm).
 
VIkailmoitusnumeroon pyydetään myös ilmoittamaan, mikäli asiakas havaitsee puun taivuttaman oksan sähkölinjalla tai sähkölinjojen olevan poikki tai maassa. Sähkön käyttökeskuksesta muistutetaan, että sähköjohtoja ei saa itse raivata vaan kaikista tiedoista tulee ilmoittaa pikaisesti sähkön vikailmoitusnumeroomme. Vikaantuneet sähkölinjat voivat olla vaarallisia ja ne kannattaa kiertää vähintään 20 metrin etäisyydeltä.
 

***

Tiedote julkaistu 4.6. kello 17.30

Puuskainen tuuli saattaa katkoa sähköjä Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialueella maanantaina 4. kesäkuuta. Sähkökatkoja on jo ilmennyt Lemillä useilla eri alueilla. Parhaillaan sähköttä on vajaat 570 Lemin asiakasta. Vikoja korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee ja sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian.

Energiaverkkojen käyttökeskuksesta kerrotaan, että puuskaisen tuuliennusteen jatkuessa yksittäisiä katkoja saattaa ilmetä lisää. Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Valtakunnallisella häiriökartalla eivät Energiaverkkojen katkot toistaiseksi näy.