12.8.2017

Energiaverkot varautuu sähkökatkoihin 12.-13.8.

Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan voimakas ukkosmyrsky liikkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 12.-13.8. Kaakkois-Suomessa myös Lappeenrannan Energiaverkkojen jakelualueen yli. Ukkospuuskien ennustetaan olevan voimakkaita ja paikoin tuulee puuskissa jopa yli 20-25 m/s. Energiaverkot on varautunut sähköverkon vikojen korjaukseen nostamalla valmiustilaa ja varaamalla resursseja viankorjaukseen sekä asiakaspalveluun ja viestintään.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.
 
Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta osoitteesta lappeenrannanenergia.fi. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi, mikäli asiakas ei ole vielä tiedotejakelumme piirissä.
 
Energia viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.
 
Sähkökatkoihin varautumiseen on myös hyödyllistä tietoa lappeenrannanenergia.fi/keskeytysinfo ja 23.5. julkaistussa artikkelissa "Varautumalla pienennät vahinkoja".
 

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivulla