Lappeenrannan Energian asiantuntijoita

Toimitusjohtajan tervehdys

Lappeenrannan Energialle vuosi 2022 oli haastava useista syistä, mutta energiakriisin vuodesta selviydyttiin hyvän varautumisen ja reagointikyvyn ansiosta. Konserniyhtiön toteutunut liikevaihto 128,9 miljoonaa euroa oli noin 12 % edellisvuotta (114,7 M€) suurempi ja budjetti ylittyi noin 21 miljoonalla eurolla. Tulos oli 1,4 miljoonaa euroa budjetoitua suurempi ja tilikauden voitoksi muodostui 12,4 miljoonaa euroa. Voitollisesta tuloksesta yhtiö maksoimme osinkoja Lappeenrannan kaupungille 3,7 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan Energia

Hiilineutraaliksi vuonna 2026

Konsernin toimitusjohtaja Arto Nikkanen toteaa vuoden 2022 olleen erittäin poikkeuksellinen vuosi energia- ja vesiyhtiölle. Vuotta siivitti toimintavarmuudesta ja varautumisesta huolehtiminen ja vuodesta selvittiin hienosti turvaten normaali arki kotiseutumme kaikille asiakkaille. Toimitusjohtaja kertoo videolla, miten hiilineutraali huominen saavutetaan tavoitteen mukaisesti vuoteen 2026 mennessä.

Lappeenrannan Lämpövoima

Ajattelemme sinua lämmöllä

Tytäryhtiömme toimitusjohtaja Jarkko Kovanen avaa tuotantolaitosten viime vuoden tärkeimpiä lämmön ja veden hankkeitamme. Haasteellisen ja työntäyteisen vuoden 2022 aikana kotiseudun hyvinvointia edistettiin panostamalla toimintavarmuuteen ja ympäristöystävällisyyteen kohti hiilineutraalia huomista.  

Lappeenrannan Energiaverkot

Älykkäät verkostot tukevat yhteiskuntaa

Tytäryhtiömme toimitusjohtaja Arto Taipale kuvaa, mikä merkitys on älykkäillä verkostoilla älykkään yhteiskunnan tukemiisessa. Älykkyys lisääntyi vuoden 2022 aikana niin sähkön, lämmön kuin veden verkoistoissa. Tavoitteena älykkyyden hyödyntämisessä on taloudelliset ja toimivat palvelut kotiseutumme asukkaille ja yrityksille.

Minunideani.fi noston kuvituskuva
Aitoa asiakasyhteistyötä ideakilpailulla

Kehitimme kestävää yhdessä

Avasimme viime vuonna kestävän kehityksen ideointialustan verkkopalvelussamme. MinunIdeani.fi alustalle saivat kaikki halukkaat jättää pohdittavaksemme ideoita. Ensimmäisellä kierroksella saimme yli 40 ideaa, joistä voimme yhdessä lähteä kotiseudun muiden toimijoiden kanssa kehittämään kestävää, turvallista ja hyvinvoivaa arkea Etelä-Karjalassa.

Toimivan kotiseudun tekijät
Vuoden aikana nostimme työtämme esiin

Toimivan kotiseudun tekijät

Sähkö, kaukolämpö, puhdas hanavesi ja puhdistettu jätevesi tarvitsevat osaavat tekijänsä. Tuotteidemme ja palvelujemme taakse kätkeytyy joukko intohimoisia huippuammattilaisia, jotka pitävät meidän kaikkien arjen pyörimässä.

Taustavärillinen kuvituskuva - oranssi teema

Avainluvut

Liikevaihto
128,9 M€
Investoinnit
28 M€
Henkilöstöä
104
Liikevoitto
22,8 M€
Omavaraisuusaste
41,8 %